به گزارش ایکنا، زهره اخوانمقدم، دانشیار دانشگاه علوم قرآنی تهران، در بخش هفدهم از دو دقیقههای آموزشی مهندسی زندگی نحوه آخرتی کردن کارهای دنیایی را رنگ خدایی زدن به امور دنیایی دانست و گفت: به هر کار دنیایی که رنگ خدایی بزنیم، آخرتی میشود، اگرچه در ظاهر دنیوی باشد.
وی در بخش هجدهم از دو دقیقههای آموزشی مهندسی زندگی اظهار کرد: حضرت علی(ع) به بصره سفر کردند و به خانه یکی از دوستان خود به نام ربیع وارد شدند و دیدند که خانه بزرگ و مفصلی دارد. به او گفتند با این خانه بزرگ در دنیا چه کار میکنی و برای چه آن را خریدهای؟ حضرت علی(ع) این سؤال را کردند تا به او متذکر شوند که اگر به این خانه بزرگ رنگ خدایی زدی، میشود وسیلهای برای پاداش اخروی اما اگر رنگ خدایی نزدی میشود وسیلهای دنیایی. حضرت علی(ع) ادامه دادند: اگر بخواهی میتوانی با این خانه بزرگ به آخرت برسی. پس خانه کوچک و بزرگ داشتن دلیلی بر این نمیشود که خانه دنیایی است یا آخرتی.
حضرت علی(ع) در پاسخ به این سؤال که چگونه میتوان با خانه بزرگ به آخرت رسید؟ گفتند: در این خانه مهماننوازی کن، صله رحم کن و حقوق مالی خودت(خمس و زکات و ...) را پرداخت کن.
در زمان امام رضا(ع) فردی خانه کوچکی داشت، امام رضا(ع) برای وی خانه بزرگتری تهیه کردند چراکه میدانستند خانواده او دچار مشکل است. آن فرد گفت این خانه کوچک را پدرم برای من ساخته بود. حضرت فرمود که اگر او فرد احمقی بود تو هم باید احمق باشی؟ یعنی شاید پدر تو شرایطی داشته که مجبور بوده در خانه کوچک زندگی کند، حال تو هم باید خانواده خود را اذیت کنی؟! خیر باید به فکر خانه بزرگتری باشی. ملاک دنیا و آخرت کوچکی و بزرگی خانه و داشتن یا نداشتن مال نیست.
انتهای پیام